Ett företag lever på lånad tid

Här redovisas riskmoment från angivna organisationer på 6 A4-sidor

För även under trevliga tider kan katastrofen lura bakom hörnet i form av oförutsedda händelser du inte trott kunde inträffa eller ens visste existerade.
Jag tänker på myndighetsingripande av olika slag.
När jag under de senaste åren skrivit om myndigheter, banker, försäkringsbolag etc och skaffat underlag till dessa artiklar har man fått skåda in i en annan värld än den man som småföretagare lever i.

Vi som har fullt upp att få varje dag att gå ihop tidsmässigt och ekonomiskt försöker ju hela tiden att ta våra steg framåt för att vi tror att det då skall bli bättre. Ibland tar vi ett stort steg, investerar stora belopp och pantsätter det vi har samlat ihop hittills.

Ökat engagemang drar med sig mera arbete som drar med sig mera administration och till slut jobbar man jämt. Marginalen för att klara oförutsedda händelser krymper.

Och det är dessa händelser jag tänkte vi skulle tala om.

Vad är det då jag upptäckt kan ske? Först räknar jag upp de myndigheter och andra som ligger närmast till hands för att sätta käppar i hjulen för ditt företag.

Banken
Skatteverket
Kronofogden
Tingsrätten
Arbetsmiljöverket
Länsstyrelsen
Kommunen – miljö buller

Vi lever alltså på lånad tid även när det går bra därför att vem som helst av dessa organisationer kan ställa till stora problem.